KTÜ’de faşist çeteler, hak arayan öğrencilere karşı saldırganlığını şimdi de afişlerle hedef göstererek sürdürüyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Fidel Çakmak afişlerle hedef gösterildi.
Radikal gazetesinden İsmail Saymaz’ın haberine göre Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde okuyan Öğrenci Kolektifleri üyesi Fidel Çakmak hakkında tüm Trabzon’da afişler asıldı.
Üzerinde Çakmak’ın resmi de bulunan afişlerde, “Hakkında devlete karşı işlenmiş 50’nin üzerinde suç dosyası bulunan Fidel Çakmak neden hala KTÜ öğrencisi? Üniversitede terörist istemiyoruz” yazıyor. Afişin imzasıysa “KTÜ Öğrencileri Dayanışma Platformu” olarak atılmış. Hak arama mücadelesinde bir öğrenciyi hedef alan afişin meşrulaştırılmak için 'dayanışma' adına faaliyet yürütülüyor. Faşist çeteler pervasızlığı kadar, riyakarlığıyla da sınır tanımıyorlar.

Trabzon’da, 13 Aralık sabahına uyananlar üniversite kampüsünde ve üniversitelilerin yoğun olarak yaşadıkları Konaklar ve Kalkınma mahallelerine asılmış afişlerle karşılaştı. 
Aynı afişin ayrıca Trabzon ve Akçaabat Ülkü ocakları tarafından da sosyal medyada paylaşıldığı ifade ediliyor. Afişten ötürü rektörlüğe başvuran Fidel Çakmak, bu girişimlerinden herhangi bir sonuç elde edemedi. Rektörlük kayıtsız kalarak faşistlerin çalışmalarına verdiği desteği de göstermiş oldu.
KIZILBAYRAK

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K