Ankara Dayanışması, Güvenpark'ta yaptığı eylem ile Lice katliamını kınadı, sorumlulardan hesap sorulması için mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

Ankara Dayanışması, Lice’de yaşanan katliam üzerine Güvenpark’ta eylem gerçekleştirdi. Saat 16.00’da Güvenpark’ta toplanan kitle burada yaptığı basın açıklaması ve oturma eylemi ile katliamı kınadı.
Basın açıklamasında ilk olarak Lice’de katledilenler ve tüm devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.
Ankara Dayanışması adına yapılan basın açıklamasında, devletin savaş çığırtkanlığı yapmaya devam ettiği, içeride ve dışarıda savaş hazırlıkları yaptığı vurgulandı. AKP’nin kalekollarla savaş hazırlıklarını sürdürdüğü belirtildi. Lice’de gerçekleşen katliamın hesabını Haziran ruhu ile sorma çağrısı yapılarak basın açıklaması sonlandırıldı.
Basın açıklamasının ardından gerçekleşen konuşmalarda halkların ortak mücadelesinin önemine vurgu yapıldı. Mücadelenin her alanda yükseltilmesi gerektiği belirtildi.
Sınıf devrimcileri eyleme yürüyüşle katıldı. Flamalar ve coşkulu sloganlarla alana giden sınıf devrimcileri “Katil devlet hesap verecek!”, “Lice halkı yalnız değildir!”, “Katil devlet Kürdistan’dan defol!” sloganlarını haykırdı.
Kızıl Bayrak / Ankara

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K