Örma Tekstil’de sendikal örgütlülüğe karşı saldırılar üzerine TEKSİF Sendikası, Düzce’de direnişe, Esenyurt'ta nöbete başladı.

Düzce’de bulunan Örma Tekstil’e ait fabrikada çalışan yüzlerce işçinin Türk-İş’e bağlı TEKSİF Sendikası’na üye olmasının ardından Örma patronu, Hak-İş’e bağlı Öz İplik-İş Sendikası’nı devreye sokarak TEKSİF’in bu fabrikadaki örgütlenmesine saldırmıştı.
Öz İplik-İş’e üye olmayan ve TEKSİF’ten de istifa etmeyen onlarca işçiyi işten atan patrona karşı Düzce Örma işçilerinin yanıtı ise geçtiğimiz günlerde başlayan direniş oldu. Düzce’deki fabrika önünde işçilerin bekleyişi devam ederken Örma’nın İstanbul Esenyurt’ta kurulu fabrikasında çalışan işçiler de patron eliyle Öz İplik-İş Sendikası’na üye olmaya zorlanıyor.

TEKSİF Esenyurt’ta fabrika önünde

9 Haziran günü Esenyurt’taki fabrikada işçilerle toplantı yapan Örma patronu işçileri Öz İplik-İş’e üye olmaya zorladı. Teksif Sendikası ise Örma patronunun bu dayatmasına karşı 11 Haziran sabahı Esenyurt’taki fabrika önündeydi. Sabah erken saatlerde TEKSİF’in ses aracını fabrika önüne çeken yöneticiler, işe giriş saatinde Örma işçilerine sendikal haklarına ve örgütlülüklerine sahip çıkmaya çağırdı.
İşçilere seslenen TEKSİF Örgütlenme Dairesi Müdürü Asalettin Arslanoğlu, patron eliyle “hediye” edilmek istenen Öz İplik-İş’e karşı işçilerin sendikalarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Düzce’deki işçilerin tercihlerini TEKSİF’ten yana yaptığını belirten Aslanoğlu, patron sendikası Öz İplik-İş’in fabrikaya girmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Fabrikanın özel güvenlikleri ve müdürlerin fabrika kapısından giren işçileri hızla içeri sokmaya çalıştıkları görüldü.
Örma işçilerin işe giriş saatinde BDSP’liler ve Greif işçileri de fabrika önündeydi. İşçilerin Sesi de işçilere destek verdi. TEKSİF Sendikası, Esenyurt’taki Örma fabrikası önünde sendika nöbetine başladı. Ses aracından gün boyu çeşitli aralıklarla işçilere seslenecek olan TEKSİF yöneticileri işçileri örgütlenmeye ve mücadeleye çağırıyor.
Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…
Kızıl Bayrak / Esenyurt

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K