Şubat ayında yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye kaldırılamayıp hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Muharrem Taş’ın ölümüyle ilgili Van Valiliği, dört kurum hakkında soruşturma izni vermedi.
Van’ın Gürpınar İlçesi’ne bağlı Yalınca Köyü Çalık Mezrası’nda yaşayan 1,5 yaşındaki Muharrem Taş, yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye kaldırılamayarak hayatını kaybetmişti. Muharrem’in cenazesi ailesi ve yakınları tarafından çuvalla Yalınca Köyü’ne, ardından da araçla Van’a getirildi. Taş ailesinin yaşadıkları cep telefonuyla yaşadığı zorlukları kaydetmesi ve bunun kamuoyuna yansıması üzerine yankı buldu. Taş ailesi, çocuklarının ölümünden sorumlu tuttukları kurumlar hakkında şikâyetçi olunca soruşturma başlatıldı.
Van Valiliği’nden izin çıkmadı
DHA'nın haberine göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nında müdahil olduğu soruşturma kapsamında Başsavcılık ihmali olduğu öne sürülen 112 Acil sağlık Hizmetleri, İl Özel İdaresi ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ve Jandarma hakkında soruşturma yapılması için Van Valiliği’nden soruşturma izni talep etti. Fakat dört kurum hakkında soruşturma yapılabilmesi için valilikten geçen ay izin çıkmadı.
'Kabul edilemez'
Ailenin Avukatı Van Baro Başkanı Murat Timur, bunun kabul edilemeyecek bir durum olduğunu söylerek, “Bu kararda İl İdare Kurulu, olasılık üzerinden bir değerlendirme yapmış. 1 sayfalık kararda konuyla ilgili değerlendirmeler yapılmış. ’Eğer Karayolları yola çıkmış olsaydı, yer yer 2 metre kar vardı onun açılması ertesi güne kalırdı. Helikopter kaldırılmış olsaydı o da gidemezdi. Hava şartları kötüydü. Görevli memurlara da isnat edilecek kusur bulunmamaktadır’ deniliyor. Hukukta olasılıklar üzerinden bir değerlendirme söz konusu olamaz” dedi.
 haber.sol.org.tr

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K