Ankara Kadın Platformu, Haziran Direnişi süresince artan polis şiddetini, taciz ve tecavüzleri protesto etti

Haziran Direnişi süresince polisin şiddet, taciz ve tecavüz defalarca teşhir edilirken, Emniyet Müdürlükleri tacizcileri bulmak yerine onları aklayan ve direnişçileri suçlayan bir tavır takındı. Yurtta kalan 14 yaşındaki bir erkek çocuğa tecavüz edilirken, Bingöl’deki tecavüzcü uzman çavuşlar serbest bırakıldı. Kadın kamu emekçileri, Memur-Sen üyesi yöneticiler tarafından şiddet ve hakarete maruz kaldı. Takvim gazetesi ise kadına yönelik şiddeti “Nakavt” manşetiyle verdi, bu da yetmedi, manşeti protesto eden kadınlara polis saldırdı.

Ankara Kadın Platformu, şiddete, tacize ve tecavüze karşı Ethem Sarısülük’ün vurulduğu YKM önünde buluştu ve bir basın açıklaması düzenledi. Ankara Kadın Platformu adına konuşan Derman Gülmez, “Bedenimize ve kimliğimize yönelik bu şiddete ve cinsel şiddete karşı tepkimizi ortaya koymak ve kadın dayanışmasını yükseltmek için buluştuk” dedi.

Tüm şiddet ve taciz şikayetlerine karşın tek bir sorumlu hakkında dava açılmadığına dikkat çeken ve Emniyet’in açıklamasını örnek gösteren Gülmez, farklı olaylardan örnekler vererek “Kimse bize hayatın normale döndüğünü söyleyemez” dedi. Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının altını çizen Gülmez, kadınların sokaklarda hem direnişin cinsiyetçi, erkek egemen dilini değiştirdiğini, hem de kadınların hakim ve belirleyici bir mücadelenin nasıl kendiliğinden toplumsallaşabileceğini ortaya koyduklarını dile getirdi.

Açıklamanın ardından eyleme son verildi.

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K