Gezi Parkı halkındır. Parkımıza girmek, oradan yararlanmak için AKP’den, valisinden, polisinden izin almayacağız. Gözaltılar derhal bırakılsın. Polis terörüne son verilsin.

GEZİ HALKINDIR, GİRMEK İÇİN İZİN ALMAYACAĞIZ!
Taksim Gezi Parkı bugün İstanbul Valisi Avni Mutlu’nun konuşma yaptığı bir “tören”le “halka” açıldıktan hemen sonra, halkın parka girmek istemesi üzerine yeniden kapatıldı. Parka girmek isteyen yüzlerce kişi polisin TOMA’lı, gaz bombalı, plastik mermili saldırısına uğradı ve Taksim Dayanışma üyesi 30 kişi ile halktan çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar arasında Taksim Dayanışma’dan Mücella Yapıcı, HDK MYK üyesi Ender İmrek, ESP PM üyesi Ongun Yücel, TKP MK üyesi Erkan Baş, EHP İstanbul İl Başkanı Emre Öztürk, TTB Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, TMMOB İKK Sekreteri Süleyman Solmaz, EMO İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin de bulunuyor. Polis, Taksim çevresindeki sokaklarda gözaltılar yapmaya devam ediyor.
Halkın tüm ülke sathına yayılan Gezi direnişiyle AKP diktatörlüğüne karşı harekete geçmesi karşısında paniğe kapılan Hükümet, halka saldırmaya devam ediyor. Vali Mutlu’nun ağzından bir yandan Gezi Parkı’nın halka açıldığını söylerken, diğer yandan demokratik ve yasal bir hak olan izinsiz gösteri yapma hakkını tehditlerle engellemeye kalkıyor, göstericileri vahşi Polis saldırılarıyla, gözaltılarla yıldırmaya çalışıyor.
Gezi Parkı halkındır. Parkımıza girmek, oradan yararlanmak için AKP’den, valisinden, polisinden izin almayacağız. Daha önce nasıl Gezi Parkı’nı sermayenin kar hırsını ve iktidarın despotizmini alt ederek kazandıysak, bundan sonra da bu kazanımımızı sonuna kadar koruyacağız.
Gezi Parkı emekçilerin, Alevilerin, Kürtlerin, kadınların ve tüm ezilenlerin, AKP’nin haklarımıza ve özgürlüklerimize saldırısına karşı direnişinin bir simgedir. Gezi isyanından aldığımız ilham, güç ve kararlılıkla AKP’yi ve sermaye düzenini alaşağı edene kadar mücadelemiz sürecektir.
Gözaltılar derhal bırakılsın. Polis terörüne son verilsin.
Yaşasın Halkın Gezi Direnişi.
SOSYALİST YENİDEN KURULUŞ PARTİSİ (SYKP)

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K