TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, bugün bir açıklama yaparak yaşanan gözaltı saldırılarını ve TMMOB`nin yetkilerini kısmaya yönelik yasa değişikliğini eleştirdi.
“Ne gözaltılar ne torba yasalar TMMOB‘yi yıldıramayacak” diyen Soğancı, AKP'nin kendinden yana olmayan hiçbir sese tahammül edemediğini, TMMOB‘yi hedef seçtiğini söyledi.
TMMOB'nin darbe dönemlerinde dahi karşılaşmadığı, giderek artan bir baskı ve saldırıya AKP döneminde maruz kaldığını belrten Soğancı, Taksim Dayanışma Platformu içinde yer alan arkadaşlarının 8 Temmuz'da gözaltına alınmasına dikkat çekti.
Gözaltıların ardından AKP'nin, 9 Temmuz gecesi “korsan bir önerge ve içtüzüğe aykırı bir görüşme yöntemiyle TMMOB‘nin yetkilerini kısıtlayan yasa değişikliğini Torba Yasa içinde geçirdi”ğine değinen Soğancı TMMOB ve Odalarının AKP‘nin kentler üzerindeki oyununa karşı durduğunu ifade etti.
Soğancı uygulanan baskı ve çıkarılan yasa için ayrıca şunları ifade etti: “TMMOB bundan sonra da mücadelesini aynı kararlılıkla, gücünü örgütlülüğünden ve halktan alarak, bilimin ve tekniğin ışığında kamu yararına sürdürecektir.
AKP‘nin ne gözaltıları, ne gece yarısı baskınlarıyla geçirdiği yasal düzenlemeler TMMOB‘nin mücadelesini durduramayacaktır.”

TMMOB'den eylem çağrıları
TMMOB “Saldırıya karşı ses çıkarmak için, görmeyen gözler görsün, duymayan kulaklar duysun diye” Ankara'da 13 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00’de TMMOB binası önünde buluşma verdi.
TMMOB'nin yetkilerini kısıtlayan torba yasayı ve Taksim Gezi Parkı direnişinde yaşanan gözaltıları protesto etmek için TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu 13 Temmuz Cumartesi günü saat 17.30'da Galatasaray Lisesi önünde toplanacağını açıkladı. Buradan yürüyüşle Taksim Meydanı'nda saat 19.00'da basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K