Bursa'da 1 Mayıs Tertip Komitesi'ne açılan dava nedeniyle KESK binasında basın toplantısı düzenlendi.
1 Mayıs'ta BDP arabasından çalınan gerilla marşı eşliğinde halay çekilmesi üzerine Özel Yetkili Mahkeme tarafından 9 kişiye (marşın örgüt şarkısı olduğu iddiasıyla “örgüt propagandası yapmaktan” dava açıldı. Özel Yetkili Mahkeme'den verilen talimat üzerine de mitinge çağrı yapan tertip komitesine de Sulh Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı.

 Dava ile ilgili olarak yapılan basın açıklamasını Ayhan Ekinci gerçekleştirdi. Ekinci, DİSK Güney Marmara Bölge Temsilciliği, KESK Bursa Şubeler Platformu, Bursa Tabip Odası ve TMMOB İKK tarafından tertip komitesi oluşturularak 2013'de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı 1 Mayıs'ın coşkuyla kutlandığını belirtti.

 Dava ile ilgili bilgi veren Ekinci, miting kortejinde toplanma sırasında 'Kürtçe müzik çalma ve halay çekme' “suçu” işlendiği ve tertip komitesi üyelerinin müdahale etmediği için görevlerini yapamadıkları nedeniyle haklarında dava açıldığını söyledi.
 Tertip komitesi kendini akladı 
 Ekinci, tertip komitesinin “ideolojik halayı görmediğini, Kürtçe parçanın örgüt propogandası olduğunun farkına varmadıklarını, tertip komitesinde yer alan 7 kişinin hiçbirinin Kürtçe bilmediğini, hiçbirinin halay çekilen bölgede olmadığını, hiçbir emniyet görevlisinin bu konuyla ilgili uyarıda bulunmadığını” söyledi.
  Kızıl Bayrak / Bursa

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K