Ankara'daki Gezi soruşturmasında savcılık "terör eylemi" değil diyerek görevsizlik kararı verdi.
Ankara Terör Savcılığı Gezi eylemleriyle ilgili soruşturmada görevsizlik kararı verdi. Gezi protestolarının "terör" eylemi kapsamında değerlendirilemeyeceğine karar veren savcılık dosyaları basın savcılığına gönderdi.

DHA'nın haberine göre, Ankara’da yürütülen soruşturmada Terör Savcılığı önemli bir karara imza attı. Terör Savcılığı, gösterilerle ilgili gönderilen 4 ayrı soruşturma dosyasında görevsizlik kararı verdi. Terör suçlarına bakmakla görevli Başsavcılık, eylemlerde ilgili görüntüleri, terör ve istihbarat birimlerinden gelen bilgili belgeleri inceledi. İncelemenin ardından görevli başsavcılık, görevsizlik kararı vererek 4 dosyayı Basın Suçları’na bakmakla görevli Başsavcıvekilliği’ne gönderdi.
'Darbe amacıyla yapıldığına ilişkin yeterli delil yok'
Görevsizlik kararında, protestoların darbe amacıyla ya da terör örgütlerinin yönlendirmesiyle gerçekleştirildiğine dair yeterli delil olmadığını vurguladı. Terör savcılığı, protestoların polise mukavemet, kamu malına zarar verme, kamu düzenini bozma iddiasıyla değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
Bin kişi hakkında soruşturma
Bu arada habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Savcılığı, Gezi protestolarına katılan yaklaşık bin kişi hakkında soruşturma yürütüyor. İsimlerin, emniyette oluşturulan özel bir ekip tarafından olay görüntülerinin tek tek incelenerek belirlendiği belirtilirken, Gezi soruşturmasını yürüten savcılık, ayrıca Kızılay, Dikmen ve Tuzluçayır semtlerinde yapılan eylemlere katılan toplam 150 kişi hakkında da 6 ayrı iddianame hazırladı. Bu iddianameler, çeşitli mahkemelere gönderildi. İddianamelerde, eylemcilerin “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet”, “Görevi yaptırmamak için direnme”, “Kamu malına zarar verme” gibi suçlardan cezalandırılmaları istendi.

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K