İtalya'da, ekonomik krize karşı alınan kemer sıkma önemleri protesto edildi.

"Forconi Günü" adı altında, başını işçi, kamyon şoförü ve çiftçilerin çektiği emekçiler, Venedik'ten Sicilya adasına kadar pek çok kentte meydanlara indi. Eylemlerin en gergini ise ülkenin kuzeyindeki Torino kentinde yaşandı.

 "Hırsızlar!" şeklinde bağıran emekçiler, kemer sıkma politikalarına duydukları öfke ile zaman zaman Piyemonte Bölge Valiliği'ne taş attılar ve polisle çatıştılar. Öfkeli emekçilerin ses bombaları attığı da iddia edildi.

 Torino meydanlarında çıkan çatışmalarda, aralarında polislerin de olduğu 14 kişinin yaralandığı, 19 yaşındaki bir göstericinin de tutuklandığı kaydedildi. Emekçiler ve gençler, Torino'da Porta Nuovo isimli ana istasyonunu yarım saat boyunca işgal etti ve demiryolu ulaşımını engelledi. Torino'daki eylemin bir bölümünde, kitle ile karşı karşıya kalan polislerin kasklarını çıkartarak eylemcilere destek vermesi, göstericiler tarafından da alkışlarla karşılandı.

 Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Angelino Alfano, yaptığı açıklamada, göstericilerin yasalara uygun davranması durumunda gösterilerin de meşru olacağını belirterek, yasadışı eylemlerde bulunulmaması konusunda uyarıda bulundu.
    kızılbayrak/dünya

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K