Uluslararası Af Örgütü, Haziran Direnişi’nde uğradığı polis saldırısı nedeniyle gözlerini kaybeden Hakan Yaman için eylem yaptı.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Haziran Direnişi sırasında polis şiddeti sonucu gözlerini kaybeden Hakan Yaman'ın durumuna dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.
Galata Kulesi önünde gerçekleştirilen eyleme Hakan Yaman da katıldı. Eylemde Hakan Yaman'ın fotoğraflarının olduğu kutular içerisine mumlar yakıldı.
Uluslararası Af Örgütü adına basın açıklamasını Erhan Mındız okudu. Mındız, her yıl olduğu gibi, bu yıl da İnsan Hakları Günü kapsamında küresel etkinliklerini gerçekleştirdiklerini, Türkiye'de üzerinde durdukları vakanın Hakan Yaman’ın yaşadığı saldırı olduğunu söyledi.

Polis gözünü çıkardı, ateşe attı
Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:
“37 yaşında, iki çocuk babası olan ve minibüs şoförlüğü yapan Hakan Yaman 3 Haziran Gezi Parkı eylemleri sırasında evine giderken polislerin saldırısına uğradı. Önce üstüne tazyikli su sıkıldı. Daha sonra beş polis Hakan Yaman'ı dövmeye başladı, gözünü çıkardı ve ardından ateşe atıp ölüme terk etti.
Adli tıp raporuna göre Hakan Yaman bu saldırılarda başından ve yüzünden ağır şekilde yaralandı. Bir gözünü tamamen kaybetti. Burnu, elmacık kemiği ve çenesi kırıldı. Ateşe atıldığı için sırtında ikinci derece yanıklar vardı. Hakan Yaman'ın hayatı saldırılardan sonra tümüyle değişti ve mesleğini sürdüremez hale geldi.

Devlet işkencecileri koruyor
Hakan Yaman cinayete teşebbüsten dava açtı ama halen soruşturmada kayda değer bir ilerleme olmadı.
Hakan Yaman'ın başına gelenler münferit bir polis şiddeti vakası değildir. Türkiye Tabipler Odası 10 Temmuz tarihi itibariyle Gezi Parkı olayları sırasında 8000'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Kuvvetli deliller en az üç kişinin ölümünün polis şiddetinden kaynaklandığını gösteriyor.”
Basın açıklamasının ardından eyleme katılan Af Örgütü aktivistleri teker teker “Hakan Yaman'a ne oldu?” diye sordular.
Kızıl Bayrak / İstanbul

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K