Katliamın 35. yılı vesilesiyle örgütlenen anma, devletin tüm engelleme çabalarına rağmen gerçekleştirildi.

Maraş Katliamı’nın 35. yıldönümü vesilesiyle kentte yapılacak anmalar valilik kararı ile yasaklandı. “Maraş halkının Alevilere yönelik tepkisinin oluşacağı” gerekçesiyle yasaklanmasına ve ‘provokatif’ ilan edilmesine rağmen anma gerçekleştirildi.

Polisten engelleme girişimi
Yörükselim Mahallesi’nde yapılmak istenen anma ve cemevi açılışını engellemeye çalışan polis, bir çok yere arama noktaları kurdu. Anma için şehir dışından gelen araçlar defalarca durduruldu. Birçok araca “eksik evrak” bahanesi ile ceza kesildi.
Pazarcık, Narlı, Elbistan ve Nurhak girişlerine kurulan arama noktalarında kitle ile polis arasında gerginlik yaşandı.
Polis arama notlarında basının görüntü almasına da izin vermedi.

Ailelere saldırı
Anmaya katılmak için İstanbul’dan giden kitleye polis kent girişinde coplarla saldırdı. Saldırıya uğrayanların arasında Maraş Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin aileleri de bulunuyor.
Polis saldırısı nedeniyle 65 yaşındaki bir kadının sara krizi geçirdiği ve durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Cemevi açılıyor
Tüm engellemelere rağmen yüzlerce Alevi Yörükselim Mahallesi yakınlarında toplandı. Anmayı örgütleyen Alevi kurumlarının temsilcileri burada açıklama yaptılar. Maraş Katliamı’nın sorumlusunun devlet olduğuna işaret edilen açıklamalarda, anmanın engellenemeyeceği, “Ne kadar öldürürseniz öldürün biz yaşıyoruz” demek için cemevinin açılacağı söylendi.
Açıklamaların ardından, alanın çevresindeki duvarın bir bölümü iş makinesiyle yıkılarak cemevi için temel atıldı.

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K