Feniş işçileri, 3 ayı aşan direnişlerini dayanışma gecesi hazırlıkları, ziyaretler ve eğitim seminerleri ile sürdürüyor.

Feniş direnişi 100. gününe doğru ilerlerken direnişteki işçiler 18 Aralık'ta gerçekleştirecekleri dayanışma gecesinin hazırlıklarını yoğunlaştırıyorlar...

18 Aralık'ta dayanışma gecesi
Direnişteki Feniş işçileri üç ayı geride bırakırken direnişin sesini yaymak ve dayanışmayı yükseltmek için 18 Aralık Çarşamba günü Gebze Osman  Hamdibey Kültür Merkezi'nde bir gece düzenliyorlar.
Etkinlikte Grup Abdal, Yusuf Çelik, Kemal Yılmaz, Fırat Güneş, Pendik Pir sultan Abdal Cemevi Grubu, Feniş Direnişçiler Korosu dinletiler gerçekleştirecek. Etkinliğe çağrı faaliyetleri ve bilet satışları devam ediyor.

Ziyaretler devam ediyor
Feniş direnişi ile dayanışma ziyaretleri de sürüyor. HDP, 8 Aralık Pazar günü direnişçi işçileri ziyaret düzenledi. Gebze ve Darıca İlçe örgütlerinin gerçekleştirdiği ziyarette HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Feniş işçilerinin direnişinin yanında olduklarını dile getirdi.
Ayrıca Maltepe'de kurulan bir işçi derneği de haftasonu fabrikaya gelerek Feniş işçilerini ziyaret ettiler.

Volkan Yaraşır ile eğitim çalışmaları
Bu hafta gerçekleştirilen eğitim çalışması ile 9 seminer konusunu geride bırakan Feniş işçileri işçi sınıf tarihini ve sınıf bilincini öğrenerek direnişi sürdürüyorlar.
Dünya işçi sınıfı tarihini üç seminer ile sunan Volkan Yaraşır, Lion Ayaklanması, Paris Komünü, Ekim Devrimi ve Avrupa'daki birçok siyasal gelişmeyi ve mücadele deneyimini anlattı. 16 Aralık Pazartesi günü gerçekleşecek bir sonraki seminerde 1990'dan 2013'e kadar dünyadaki gelişmeleri ve mücadele deneyimlerini anlatan 10. seminer gerçekleştirilecek.
Kızıl Bayrak / Gebze

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K