Kartal Belediyesi'nde ve taşeron şirketlerinde çalışan işçiler, talepleri için işbırakma eylemini sürdürüyor
Kartal Belediyesi’ne bağlı KARTURSAŞ, KARYAPSAN ve kadrolu işçiler toplu sözleşmeden doğan ve 2 yıldır ödenmeyen sosyal hakları için tekrar iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler.
İş bırakma eylemine paralel olarak Genel-İş Sendikası ile belediye yönetimi arasında görüşmeler de devam ediyor. Bugün belediye yetkilileri ile bir kez daha bir araya gelen sendika yönetimi bir sonuç alınamadığını ve belediye tarafından oyalama taktiği uygulandığını söyledi.
Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası1 No’lu Şube yönetimi görüşmelerin tıkanma noktasına geldiğini belirterek
talepleri kabul edilmediği taktirde 13 Aralık Cuma günü akşam Ankara’ya CHP Genel Merkezi ile görüşmeye gideceklerini, eğer orada da bir sonuç alamazlarsa Kartal Belediyesi önünde çadır kurarak eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.

Sınıf devrimcilerinden tok duruş
Belediye yönetimi, işçilerinin iş bırakma eylemlerini gündemleştiren, direnişin sesini bütün işçi ve emekçilere taşımaya çalışan Kızıl Bayrak gazetesine yönelik tahammülsüzlüğünü bugün bir kez daha ortaya koydu.
Kartal Belediyesi Güvenlik Amiri Nurali Çiftçi iş bırakma eylemini takip eden sınıf devrimcilerini belediye hizmet binasının dışına çıkartmaya çalıştı. Sınıf devrimcilerinin bu saldırı karşısında tok bir duruş sergilemesi ve Genel-İş yöneticilerinin sınıf devrimcilerini sahiplenmesi karşısında bu saldırı boşa düşürüldü. Sınıf devrimcileri ise belediye işçilerinin hak arama mücadelesine destek vereceklerinin altını bir kez daha çizdi. 
Kızıl Bayrak / Kartal

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K