KESK, TMMOB, DİSK ve TTB Suriye’ye yönelik emperyalist saldırganlığa karşı Antep’te miting düzenledi. Sabah saatlerinde mitinge katılmak için Osmaniye, Adana, Maraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Batman, Adıyaman Şırnak ve Hatay gibi bölge illerinden binlerce emekçi, onlarca araçlık konvoyla Antep’e ulaştı. Kırkayak Parkı’ndan Demokrasi Parkı’na yürüyen emekçiler, “Roboski Katliamı’nı şiddetle kınıyoruz”, “Rojava rumeta meye”, “Yüksekova katliamını lanetliyoruz”, “Ortadoğu’nun geleceğine halklar kara versin”, “İçerde ve dışarıda savaşa hayır” ve “Emperyalizm elini Rojava’dan çek” şiarlı pankartları taşıdılar.
Türk sermaye devletinin Ortadoğu’daki savaş ve saldırganlık politikalarına karşı örgütlenen mitinge binler katıldı. Mitinge çevre illerden de katılım oldu.
Dışarda savaş, içerde sosyal yıkım Miting alanında KESK Antep Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Faruk Koç açılış konuşması yaptı. Suriye’ye yönelik emperyalist saldırganlığa değinen Koç, Suriye’nin geleceğine Suriye’de yaşayan halkların karar vermesi gerektiğini belirtti. Koç’un konuşması ardından DİSK Genel Başkanı Kani Beko konuştu. Kani Beko, konuşmasında, başta 1 Mayıs 1977 katliamı olmak üzere, Roboski ve aydınlatılmayan pek çok katliamın faillerinin bulunup yargılanmasını istedi. Ortadoğu’da halklara savaş açan emperyalist ülkelere ve silah tekellerine değinen Beko, AKP iktidarının savaş politikalarını da eleştirdi. Ayrıca dışta savaş politikası güden AKP’nin içeride de yaklaşık 12 milyon işçiyi etkileyen kıdem tazminatı hakkının gaspına da değindi. Kıdem tazminatını gasp ettirmeyeceklerini belirten Beko’nun konuşmasına işçiler sloganlarla karşılık verdi. Sınır çetelere emanet KESK Genel Başkanı Lami Özgen de AKP’nin Ortadoğu ve Kürt halkına yönelik politikalarını eleştirdi ve “utanç duvarı” ile Rojava halkının nefessiz bırakılmak istendiğini vurguladı. AKP hükümetinin sınır kapılarını çetelere peşkeş çektiğini belirten Özgen, “Hatay ve Reyhanlı başta olmak üzere birçok yerleşim alanı çetelerin cephaneliği ve eğitim karargahı haline getirilmiş durumdadır. Urfa ve Antep’te cihadist çetelerinin gizli üsleri, gizli evleri olduğu iddiası bizleri endişelendirmektedir” dedi. Son olarak TTB Merkez Konsey Üyesi Osman Öztürk konuştu. Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yaşanan katliama ve polisin hastaneye yönelik saldırısına dikkat çeken Öztürk, “Savaşta bile sağlık kurumlarına saldırılmaz” diyerek AKP iktidarını kınadı. Sağanak yağış altında yapılan mitingde, “Bijî berxwedana Rojava!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganları atıldı.

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K