Büro Emekçileri Sendikası (BES), 19 Aralık grevi öncesinde İstanbul'da yaptığı eylemlerle taleplerini haykırarak greve çağrısını yineledi
Fatih SGK çalışanlarından eylem
Fatih Sosyal Güvenlik Merkezi çalışanları saat 11.00'de taleplerin ve “insanca yaşam, güvenceli çalışma istiyoruz” şiarının olduğu pankartı açarak eyleme başladılar.
Kurumun kapısı önünde eylem yapan emekçiler, “Savaşa değil emekçiye bütçe!”, “Direne direne kazanacağız!”, “Satış sözleşmesi değil onurlu sözleşme!” sloganlarını atarak ve “Artık yeter! Hakkımı istiyorum” yazılı kırmızı kartlar taşıyarak hükümeti protesto ettiler.
Eylemde BES Genel Merkez Yöneticisi Fikret Aslan bir konuşma yaparak greve çıkma nedenlerini anlattı. Aslan, geçen yıl da talepleri için greve çıktıklarını hatırlatarak, bu yıl sözleşme sürecinde emekçilerin taleplerinin gündeme getirilmediğini ifade etti. Satış sözleşmesini kabul etmediklerini belirterek mücadelenin devam ettiğini ifade etti.
Bütçe görüşmelerinin başladığını hatırlatan Aslan, kamu emekçilerinin taleplerini Plan Bütçe Komisyonu'na ilettiklerini fakat bir yanıt alamadıklarını ifade etti. 2014 bütçesinde işçi ve emekçilere bütçe ayrılmadığını, fakat askere, polise ve MİT'e büyük bütçeler ayrıldığını belirten Aslan, 19 Aralık tarihinde bütçeden haklarını istemek için grevde olacaklarını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.
Ardından yapılan basın açıklamasını BES İstanbul 2 No'lu Şube Sekreteri Ulaş Karaca okudu. Basın açıklamasında, kamu emekçilerinin geçmişten bugüne yaptığı grevler hatırlatılarak 19 Aralık grevine hazırlandıkları ifade edildi. Ağustos'ta Memur Sen ve hükümet arasında imzalanan satış sözleşmesini kabul etmedikleri belirtilerek Çalışma Bakanı'nın “800 TL iyi para, bu parayla geçinilir” söylemi eleştirildi. Açıklamanın devamında kamu emekçilerinin gasp edilen haklarının geri verilmesi talep edilerek, neler istediği sıralandı.
Basın açıklamasının okunmasının ardından eylem sonlandırıldı.

İstanbul Vergi Dairesi'nde eylem
BES İstanbul 1 No'lu Şube üyeleri de İstanbul Vergi Dairesi önünde eylem yaptılar.
Saat 12.30'da başlayan eylemde “Sermayeye değil emekçiye bütçe!”, “Rantiyeye değil emekçiye bütçe!” “Sözleşmeli köle olmayacağız!”, “Toplu sözleşme hakkımız grev silahımız!” sloganları atıldı.
Basın açıklamasını BES 1 No'lu Şube Yöneticisi Özgür Basali okudu. Açılamada satış sözleşmesini kabul etmedikleri, 2014 yılı bütçesinden kamu emekçileri olarak haklarını alabilmek için greve çıkacakları ifade edildi. Basın açıklaması, taleplerin belirtilmesinin ardından 19 Aralık'ta yapılacak olan greve katılım çağrısıyla sona erdi.
Eylemde konuşma yapan BES Genel Merkez Yöneticisi Ahmet Acar ise bir gecede oldu bittiye getirilen satış sözleşmesiyle birlikte birçok kaybın olacağını ifade etti. Yapılacak kesintilerle birlikte Ocak ayından itibaren geçerli olacak 113 TL'lik artışa karşın, alınacak vergilerle bunun kat kat fazlasının emekçiden geri alınacağını ifade etti. Emekli olunca da maaşlarının yüzde 100 azaldığını belirten Acar, grevin güçlü geçeceğine inandıklarını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.
Hükümete kırmızı kartların gösterildiği eylem sloganlarla sonlandırıldı.
Kızıl Bayrak / İstanbul

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K