İstanbul'da bu sabah yapılan operasyon kapsamında 18 kişinin gözaltına alındığı bildirildi

İstanbul’da bu sabah “yolsuzluk ve rüşvet operasyonu” başlatıldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında AKP’ye yakın isimler, bazı bakanların danışmanları, bazı bakanların da çocuklarının olduğu belirtildi.

1 yıllık hazırlık iddiası
Gülen Cemaati’nin yayın organı gibi çalışan Bugün TV’nin haberine göre, operasyonun hazırlıkları 1 yıldır yapılıyor. Habere göre, operasyon 1 yıldır yapılan teknik takibin ardından hayata geçirildi.

Bakanların danışmanları ve çocukları gözaltında
Operasyon kapsamında 4 bakanlığın danışmanlarının gözaltına alındığı bildirildi. Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu gözaltına alınanlar arasında.
Ayrıca, yansıyan bilgilere göre, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Oğuz Bayraktar ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu gözaltına alındı.

Ağaoğlu, Aslan ve Demir de gözaltında
Gözaltına alınanlar arasında Ali Ağaoğlu ve Reza Zarrab ile Halk Bankası Genel Müdür Süleyman aslan ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de olduğu bildirildi.
Şimdiye kadar 18 kişinin gözaltına alındığı belirtilen operasyonun gerekçeleri arasında Marmaray güzergahındaki imar yolsuzlukları ve TOKİ ihalelerinin olduğu öğrenildi.
Öte yandan, operasyonun dinci-gerici güçler arasındaki rant dalaşının bir parçası olarak cemaat tarafından yapılan bir hamle olduğu yorumları yapılıyor.

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K