12 Eylül’ü Yargılama Platformu, 18 Haziran’da Ankara’da görülecek 12 Eylül davası öncesi, darbe mağduru ve karşıtı herkesi Ankara’da görülecek duruşmaya çağırdı.

cats (1)

78’liler Girişimi, Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği (ADAM-DER), Uluslararası İşçi Dayanışma Derneği, Emekçi Hareket Partisi, DİSK Emekli-Sen, Karşı Sanat Çalışmaları, TKP 1920 ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin oluşturduğu 12 Eylül’ü Yargılama Platformu üyeleri, Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelerek 18 Haziran’da Ankara’da görülecek 12 Eylül davası öncesi basın açıklaması gerçekleştirdi.
Platform adına açıklama yapan Nimet Tanrıkulu, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’da cisimleşen 12 Eylül yargılamasının bütün çabalarına karşın gerektiği şekilde gerçekleşmediğini ifade etti.
Tanrıkulu, davayı genişletme yönünde kayda değer bir ilerleme sağlanamadığını vurgulayarak “İki darbeci mahkemeye getirilemedi. Bırakalım mahkemeye getirilmelerini, video kamera yöntemiyle soru-cevap işleminin sürdüğü mekânda, müdahil bir avukatın bulunması reddedildi” dedi.
 Tanrıkulu, şunları kaydetti:“Hükümet, Balyoz, Sarıkız ve Ayışığı gibi darbe planlamalarına gösterdiği ilginin binde birini bu davaya göstermedi. Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu, 28 Şubat soruşturması için 103 kişiyi dinlerken, 12 Eylül gibi devasa bir dava için sadece 29 kişiyi dinledi. Dinlenilen 29 kişinin çoğu değişik dönemlerde ve biçimlerde darbe işbirlikçisi burjuva politikacıları oldu. Her seferinde yıllardır mum ışıklarını çoğaltarak hâlâ süren 12 Eylül karanlığından, aydınlık 12 Eylül sabahına uluşmaya çalışıyoruz. Elbette darbecilerin ve darbeciliğin gerçekten yargılanacağı 12 Eylül sabahında buluşacağız.”  SİYASİHABER.ORG

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K