Kocaeli Gazi Lisesi’nin mezuniyet töreninde okul birincisi olarak konuşan Işıtan Önder, disipline sevk edilerek okul birinciliği elinden alındı.

Geçtiğimiz hafta Kocaeli Gazi Lisesi’nde mezuniyet töreni düzenlendi. Mezuniyet töreninde okul birincisi olan Işıtan Önder’in gerçekleştirdiği konuşma nedeniyle okul birinciliği elinden alındı. Işıtan Önder mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan her zaman aramızda olacak” demişti.

Yaşama haklarını ellerinden aldılar

12 Haziran'da gerçekleştirilen mezuniyet töreninden Işıtan Önder okul birincisi oldu. Yüzlerce öğrencinin ve velinin katıldığı tören sırasında, ders notları son derece yüksek olan ve okulu birincilikle bitiren Işıtan Önder yaş kütüğüne plaket çakıp konuşma yaptı. Önder, “Onların yaşama hakkını ellerinden aldılar. Kimsenin aklına Berkin Elvan ya da Ali İsmail Korkmaz’ın gelmemesi mümkün değil. Biliniz ki Ali İsmail Korkmaz'lar, Berkin Elvan'lar bu sıralarda hep oturuyor olacaktır” şeklinde konuştu.

Soruşturma açıldı

Okul Müdürü Ahmet Kemal Saral disiplin soruşturmasını doğruladı. Müdür Saral, "Okullar henüz kapanmadı. Eğitim dönemi devam ediyor. Öğrenci törende amacın dışında konuşma yapmıştır. Hakkında da disiplin soruşturması açıldı. Soruşturma devam ediyor. Disiplin cezası alması halinde, böyle bir disiplinsizlik cezası da öğrencinin okul birinciliğini etkiler" dedi.

Okul birinciliği elinden alındı

Açılan soruşturma kapsamında okulu birincilikle bitiren Işıtan Önder’in okul birinciliği elinden alındı. Disiplin kurulunun kararı çok önceden aldığı ve bugün Önder’e tebliğ ettiği öğrenildi. Önder’in ailesi okul yönetimine itiraz dilekçesi verdi. Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi yöneticileri ve aile disiplin kurulunun kararına itiraz etmeye hazırlanıyor. Öte yandan Eğitim-Sen ve öğrenciler tarafından basın açıklaması yapılarak karar protesto edilecek.
KIZILBAYRAK
Caner Aktan / Kocaeli

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K