page_taksim-dayanismasi-buradayiz-burada-olmaya-devam-edecegiz_063907987-1
Makina Mühendisleri Odası, Taksim Dayanışması üyelerinin yargılanmasına karşı yaptığı açıklamada “Madem iktidar örgüt yaratmaya çalışmaktadır, örgüt arama, örgüt burada: TMMOB” dedi.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO), Gezi İsyanı nedeniyle Taksim Dayanışması sekretaryasına açılan davayı kınadı. Yazılı açıklama yapan MMO, Taksim Dayanışması’yla birlikte mahkemede olacaklarını kaydetti.
MMO İstanbul Şube Başkanvekili ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Çevre Etki Değerlendirme Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı ve Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabri Orcan, EMO İstanbul Şubesi Başkanı Beyza Metin, İstanbul Tabip Odası Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında olduğu 26 kişinin yargılandığı 12 Haziran’da başlıyor. AKP İstanbul İl Başkanlığının “müşteki” sıfatıyla yer aldığı davada, Taksim Dayanışması üyeler “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet”, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılmak, dağılmamak”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “halkı kışkırtma” gibi iddialarla suçlanıyor.
Duruşma öncesi yazılı açıklama yapan Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, “Bilinmelidir ki hiçbir dava, Haziran Direnişinin halk, demokratik kamuoyu ve yasalar nezdindeki meşruiyetini gölgeleyemez ve hiçbir güç mücadelemizi engelleyemez, arkadaşlarımız yalnız değildir” dedi.
“Madem iktidar örgüt yaratmaya çalışmaktadır, örgüt arama, örgüt burada: TMMOB” diyen MMO, kurulları ve üyeleri olarak yarın mahkemede olacaklarını belirtti. SİYASİHABER.ORG

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K