İnsanlık dışı katliamlar gerçekleştiren çeteleri finanse eden AKP, konser bileti almayı da ‘terörü finanse etmekten’ suç sayacak.

Gerici çetelere verdiği her türlü maddi, askeri ve lojistik destekle Suriye’deki insanlık dışı katliamlara ortak olan AKP, işine geldiği gibi yasalar çıkarmaya devam ediyor. Maliye Bakanlığı ‘terörizmin’ finansmanı suçunu yeniden düzenledi. Konu Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.
Buna göre, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında “terör suçu” olarak kabul edilen fiiller, bu amaçla Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerde yasaklanan ve suç olarak düzenlenen fillerin gerçekleştirilmesi amacıyla fon sağlanması veya toplanması yasaklandı.
Bu fiillerin gerçekleştirilmesinde tümüyle veya kısmen kullanılması amacıyla veya kullanılacağını bilerek ve isteyerek belli bir fiille ilişkilendirilmeden dahi bir ‘teröriste’ veya ‘terör örgütlerine’ fon sağlayan veya toplayan kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.
Bu fıkra hükmüne göre ceza verilebilmesi için fonun bir suçun işlenmesinde kullanılmış olması şartı aranmayacak. Madde kapsamına giren suçların kamu görevinin sağladığı nüfusu kötüye kullanılmak suretiyle işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılacak.
Suçun bir tüzel kişinin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi hâlinde, bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmedilecek. Suçun, yabancı bir devlet veya uluslararası bir kuruluş aleyhine işlenmesi hâlinde ise soruşturma ve kovuşturma yapılması Adalet Bakanının talebine bağlı olacak.

Hak ve özgürlüklere yönelik bir saldırı

Temel hak ve özgürlükleri bile ‘terör’ kapsamında değerlendiren hukuk sisteminin meşru ve demokratik eylemlere yaklaşımı ortadadır. Konser bileti satmayı bile ‘terör suçu’ sayan adalet sistemi, şimdi de bu konserlerin biletlerini alanları ‘terörü finanse etmekle’ suçlamaya ve ceza vermeye hazırlanıyor.
Bu yasayı çıkaran AKP hükümetiyse insanların kafalarını kesen, kan donduran cinayetler işleyen, katliamlar yapan, çocukları kurşuna dizen, kadınlara tecavüz eden Suriye’deki gerici çeteleri finanse etmekte hiçbir sakınca duymuyor.                                                                            KIZILBAYRAK

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K