bizi temize çıkaracak
bir tek sözcük bile yok
yakılmış köyler kadar kül içindeyiz.”
Lice… Yıllardır zulüm gören bir halkın dumanı tüten iç sızısı.
Kalekol: Yüksek güvenlikli, gece-gündüz görüş teknolojisine sahip, uzaktan kumandalı atış sistemli karakol.
Karakol ya da kalekola niye karşı çıkar insanlar?
Çünkü o karakollar defalarca kanatmıştır bir halkı. Evlerini basmış, üstlerine kurşunlar yağdırmış. Dinleyen kulakları bile ağlatan işkencelerin, tecavüzlerin mekânı olmuştur. Gözaltına alınanlar, yıllar sonra toplu mezardan çıkmıştır.
Geçen Haziran’da Ethem Ankara sokaklarında taş atarken, Medeni de Lice’de taş atıyordu. İlçesine kalekol yapılsın istemiyordu. Faili devlet olan şiddete yeni zeminler hazırlanırken, çocuklar maktul olmasın diye direniyordu. Gezi’de şiddetine maruz kaldığımız devlet, yıllardır tüm şiddetini kusuyor Medeni’nin sokaklarının üzerine. Medeni kalbinden vuruldu. Kalbinden… Hiç çocuk olamamış, yakılan köylerin hüznüyle örselenmiş, kendi acılarını yüceltirken onun yaşadıklarını olağan gören aynı coğrafyanın başka evlatlarına kırgın kalbinden.
Berkin Okmeydanı’nda 14 yaşında ekmek almaya giderken gaz fişeğiyle vuruldu. Çocuğunu devlet öldürmüş bir anne, oğlunun cellâdı tarafından yuhalatıldı.
Ceylan Lice’de 14 yaşında koyun otlatırken, karakoldan atılan havan topuyla parçalandı. Annesi dağılan bedenini eteğinde topladı. Yüreği parçalanmış bir anne, parçaları eteğine topladı…
Ali İsmail Eskişehir’de ne kadar haklıysa, Ramazan da Lice’de o kadar haklıydı.
Gezi için “camide içki içip fuhuş yaptılar” diyenlerle, Lice için “uyuşturucu tarlalarında hasat dönemi yol kapatıyorlar” diyenler aynıydı.
Ramazan çoğumuz gibi profiline“öyle bir ölsem öyle bir ölsem çocuklar, size hiç ölüm kalmasa” yazıp paylaşmıştı. 24 yaşındaydı…
Berkin, Ali İsmail, Ethem ne kadar teröristse, Ceylan, Medeni, Ramazan da o kadar teröristti işte.
Biliyoruz artık. Öğrendik. Devlet birine terörist diyorsa aksini düşünmek için çok nedenimiz var. Yakın zamanda penguenleri izlemedik mi hep birlikte?
Evladını eteğinde toplamaya çalışan annenin yangınıyla direnen bir halkın, öfkeye kesmiş gözlerine bakın.
Zulüm hepimize aynı mesafedeyken, Taksim Lice’ye çok mu uzak?
http://www.korkatip.com
lice-doviz

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K