Fransa’da demiryolu işçilerinin grevi 10. günde devam ediyor.
Fransa Demiryolları Şirketi (SNCF) çalışanlarının, hükümetin reform planına karşı CGT ve SUD-Rail sendikalarının çağrısıyla başlattığı grev 10. gününde devam ediyor. CGT, SUD-Rail ve Front de Gauche (Sol Cephe) tarafından yapılan açıklamada, reform taslağı üzerinde yapılan değişikliklerin olumlu olduğu, fakat yetersiz ve taleplerden uzak kaldığı belirtildi.
Ayrıca SUD-Rail Sendikası’nın yaptığı açıklamaya göre, grevci demiryolu çalışanlarının verdiği mücadele sermaye ve uşakları tarafından manipülasyon ve dezenformasyonla çarpıtılmaya çalışılıyor.
Perşembe günü Paris’te CGT, SUD-Rail ve FO sendikalarının çağrısıyla binlerce işçi ve emekçi demiryolu grevine destek vererek Montparnasse ile les Invalides (senato) arası yakınlarında yürüyüş gerçekleştirdi. “İş, emek, kamu hizmetleri, sosyal koruma, kemer sıkma paktı değil” yazılı pankartın arkasında gerçekleşen yürüyüş boyunca kazanımın senatoda değil sokakta grevle mümkün olacağı sloganları yükseldi.
Bazı şehirlerde grevin sonlandırılması kararı alınsa da Paris, Lyon, Marsilya, Grenoble, Lille, Aquitaine ve Poitou-Charentes gibi bölgelerde CGT ve SUD-Rail sendikaları greve devam kararı aldılar.
Kızıl Bayrak / Paris

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K