Adana’da polisler tarafından katledilen İbrahim Aras’ın cenazesi Adana Dağlıoğlu Mahallesi’nden başlayan yürüyüşle Küçükoba Mezarlığı’nda defnedildi.

14.45: Aras toprağa verildi. Cenazeden sonra Dağlıoğlu Mahallesi'nde, Aras'ın katledilmesine yönelik öfkesini gösteren Kürt gençleri kamyon lastiklerini yaktlar. Kepenkler kapalı. Gülbahçesi BDP binası bahçesinde İbrahim Aras için taziye çadırı kuruldu.
14.00: Kitle mezarlıkta. Aras'ın cenazesi defnedilecek.
13.25: Aras'ın cenazesine binlerce insan katılmış durumda. Sloganlarla mezarlığa yürünüyor.
13.00: Dağlıoğlu Mahallesi'nde esnaf da kepenklerini kapatmış durumda.
12.55: İbrahim Aras'ın cenazesi şu anda Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki evine getirildi.
12.40: İbrahim Aras'ın cenazesi binlerce insanın omuzunda Küçükoba Mezarlığına götürülüyor.
***
Adana’da dün akşama doğru Lice’de iki insanın öldürülmesini protesto etmek için yapılan eyleme saldıran polis 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın ölümüne neden olmuştu. Aras bugün Adana Dağlıoğlu Mahallesi’nden başlayacak yürüyüşle Küçükoba Mezarlığı’nda defnedilecek.
Cenazeyi almak için sabah saatlerinden itibaren Adana Adli Tıp önünde beklenmeye başlandı.
Aras ailesinin avukatı Vedat Özkan burada bir açıklama yaptı. Özkan başta Anadolu Ajansı olmak üzere basında çıkan “elinde bomba patladı” yönündeki haberleri yalanlayarak, olay yeri tespit tutanağı ve ilk otopside İbrahim’in ses bombası ile kafatasının parçalanarak öldürüldüğünün açık olduğunu ifade etti.
Özkan, Cumhuriyet Savcısı ile ilk saatlerden beri birlikte olduklarını, ellerinde olay yeri tespit tutanağı ve otopsi raporu olduğunu söyleyerek, bu belgelerde çocuğun elinde patlayıcı olduğuna dair hiçbir bulgu, iz olmadığını ses bombası atılması sonucu İbrahim’in kafatasının parçalandığını ifade etti.
Avukat Vedat Özkan, dün yapılan eylem esnasında ses bombası sonucu İbrahim Aras’ın kafatasının tamamen parçalandığını, otopsisinde beyin dokularını birleştirmekte zorlandıklarını söyleyen doktorların da bugüne dair böyle vahim bir olayla karşılaşmadıklarını dile getirdi. Özkan ayrıca kapsamlı bir otopsi için heyetin toplanacağını söyledi. Çocuğun elinde bomba patladığına ilişkin haberleri basın kuruluşlarını kınayan Özkan, aileye saygı duymalarının ve kamuoyunu doğru bilgilendirmeleri gerektiğini belirtti.
Saat 11.30 gibi İbrahim Aras'ın cenazesi Adli Tıptan alındı. Buradan konvoylar eşliğinde Dağlıoğlu’na götürülüyor.
KIZILBAYRAK

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K