Polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurularak komaya giren ve 269 gün sonra da hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın vurulması üzerinden tam bir sene geçti. Ailesi ve yakınları Berkin’i Okmeydanı’nda vurulduğu yerde yaptıkları törenle andı.

Sabah saatlerinde Okmeydanı’nda, Berkin Elvan‘ın vurulduğu noktada biraraya gelen ailesi ve yakınları mumlar yakıp yere karanfiller bıraktı. Elvan ailesi, oğullarının mezarına gitmeden önce ise vurulduğu yerde bir basın açıklaması yaptı.
Yön Haber’in haberine göre, baba Sami Elvan, basın açıklamasına dün Adana’daki eylemlerde polisin attığı ses bombasıyla hayatını kaybettiği söylenen 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın öldürülmesini kınayarak başladı. Ardından Tayyip Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e Davos Zirvesi’nde söylediği sözleri hatırlatarak şöyle konuştu: “Asıl siz çocuk öldürmesini iyi bilirsiniz. Roboski’de, Gezi Parkı’nda, Diyarbakır’da, Tunceli Hatay’da, Ankara’da, Eskişehir’de, İstanbul’da, İzmir’de Tayyip Erdoğan’ın emriyle çocuklar öldürüldü. Öldürmeyeceksin sözü sadece Tevrat’ta yazmıyor. İnsanlığın kitabında yazıyor: Öldürmeyeceksin, çocukları öldürmeyeceksin Tayyip Erdoğan.”

“Alkışlıyorsanız o suça ortaksınız”

Erdoğan’a destek veren herkesin de suça ortak olduğunu söyleyen Elvan, “O çocuklara uygulanan zulmü ve o çocukları öldürme emrini veren başbakanı alkışlamayacaksın. Alkışlıyorsanız o suça ortaksınız. Berkin’in katillerinin derhal yargı önüne çıkarılmalarını ve yargılanmalarını talep ediyoruz. Bir daha hiçbir çocuk öldürülmesin” dedi.
Ailesi ve yakınlar daha sonra Feriköy Mezarlığı’na giderek Berkin Elvan’ı mezarı başında andı.
Kızılbayrak

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K