Sosyal medyada hükümeti eleştirmek yurttan atılma nedeni oluyor
Yurtkur Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre, basında ve sosyal medyada hükümet aleyhine ifadeler kullanılması ceza nedenleri arasına alındı.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurtkur) Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre, Twitter’da hükümeti eleştiren öğrenci yurttan atılabilecek. Basında ya da sosyal medyada hükümet aleyhine ifadeler kullanılması ceza nedenleri arasına alındı.
Taraf gazetesinden Adnan Keskin’in haberine göre, yeni yönetmelikte, yurtlarda ceza gerektiren yasaklar listesine “Basın, sosyal medya ile görsel medyada yurt öğrencileri ile Kurum veya diğer kamu kurum ve kuruluşları aleyhinde gerçeğe aykırı beyanlarda bulunmak” eklendi.
Sosyal medya iletisinde yurt yemeklerinden şikayet eden ya da hükümetin üniversite politikasını eleştiren öğrenciye kınama cezası verilecek.
Kamu kurum ve kuruluşları, dolayısıyla yöneticileri aleyhine beyanda bulunmaya devam etmesi hâlinde öğrenci yurttan çıkarılabilecek.
Bakan’a yurt kapatma yetkisi
Gençlik Spor Bakanı’na da mevcut yönetmelikte yurt kapatma yetkisi verildi.
Buna göre “Yurtta barınmakta olan öğrencilerin bu yönetmelik hükümlerine açık, aykırı davranışta bulunmaları” halinde (toplu protesto vb.) o öğrenci yurdunu kapatma kararını ve süresini bakana verildi.
Devlet burslusu olarak Kurum yurtlarında kalan ve yurt ücreti tahsis edilmeyen öğrenciler ile ikili anlaşmalar kapsamındaki öğrenciler hakkında karar verme yetkisi de Yurtkur’dan alınarak bakana verildi.
En az asgari ücret düzeyinde ücretle sürekli bir işte çalışanlar veya sürekli geliri olanlar da devlet yurtlarına kabul edilmeyecek.
İmctv.com

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K