Taksim, HDK-HDP İstanbul Gençlik Meclisi'nin Kürdistan'da kalekol, karakol, baraj yapımlarının yanı sıra ırkçılığa ve milliyetçiliğe karşı gerçekleştireceği yürüyüş öncesinde ablukaya alındı. Polis Tünel'de toplanmaya başlayan gençlere saldırdı.

Saat 19.00'da yapılacak yürüyüşten yaklaşık bir saat önce Taksim'in birçok noktası polis tarafından abluka altına alındı. Saat 19.00'a doğru ise kalekol yapımlarına ve yükselen şoven histeriye karşı yapılacak yürüyüş için biraraya gelen 10-15 kişilik grubun önü sivil ve çevik kuvvet polislerince kesildi. Polisler gençlere “ülkedeki hassas durum nedeniyle” yürüyüş ve basın açıklamalarına izin verilmeyeceğini ifade etti. Bekleyişini sürdüren polis bir süre sonra grubu Tramvay İstasyonu'nun içerisine doğru sürdü. Yürüyüş ve basın açıklamasının hakları olduğunu söyleyen birkaç kişi ise tartaklanarak gözaltına alındı.
Daha sonra eylem için toplanmalar sürdüğü sırada polis bir kez daha saldırdı ve toplananları Karaköy yönüne doğru sürmeye başladı. Polis ikinci saldırısı sırasında da bugün İstiklal Caddesi üzerinde yapılacak hiçbir eylem ve basın açıklamasına izin verilemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine gençler, “Kürdistan'da kalekol istemiyoruz!”, “Kürdistan faşizme mezar olacak!” sloganları ile ara sokaklarda kısa bir yürüyüş gerçekleştirdiler.
Ablukanın devam etmesi üzerine HDK-HDP Gençliği dağılma kararı aldı.
Gözaltına alınan kişilerin isimleri şöyle: Ali Cemgil Kişin, EbuBekir Budak, Hayrettin Bulan.
Kızıl Bayrak / İstanbul

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K