Maske grubu ne zaman ve nasıl kuruldu? Daha çok hangi tür müzik ile ilgileniyorsunuz?
Maske- Grup 2013 Yılında Ezgi Erdem ve Kerem Ulaş Dönmez tarafından kuruldu, Maske temel olarak hayatın içerisinde taktığımız yüzlerce maske ve bunun getirdiği sanal ilişkilerden sıkılmış birkaç müzisyenin hikayesini anlatıyor,  Daha çok Rock/ Metal türevleriyle ilgileniyor olmamıza karşın son dönemlerde kelt müzikleriylede içli dışlı olduğumuz söylenebilir. Bu durumun sonucu ortaya her an enteresan bir sentez çıkabilir.
Kuruluşundan beri toplumsal olaylara duyarlılığınız var mıydı? Eğer öyleyse Gezi bunu daha mı çok tetikledi?
Maske - Bunca şeyi yaşayıp duyarsız olabilmek bir noktadan sonra mümkün olmuyor, Şayet kulağını tıkasan gaz kapsülü bacadan giriyor ve yine bir şekilde seninle tanışıyor, dolayısıyla bunu bir duyarlılıktan öte bir gereklilik olarak görüyoruz, sanatçının misyonu birazda yaşadığı dönemi kendi yöntemleriyle aktarabilmek tarihe not düşmektir, biz sadece yaşananları aktarıyoruz.
Gezi sürecinin gerek Türkiye gerekse dünya açısından bir milat olduğunu düşünüyoruz, farklı bir yaşamın mümkün olduğunu somut olarak gösteren bir milat. Elbette bu aydınlanmanın getirdiği ayrı bir yaratıcılık söz konusu, hatta belki de tüm dünyanın besleneceği bir yaratıcılık. Bu büyük enerjinin içerisinde küçük bir ezgi olabilmek mutluluk verici.
Yaşadağınız yerden dolayı Kocamustafapaşa halkı tarafından seviliyor ve tanınıyorsunuz. Gezi’den sonra oluşan mahalle forumlarından Kocamustafapaşa Dayanışması ile beraber işler yaptınız. Bildiğimiz kadarıyla forumunda başından beri aktif katılımcılarısınız.Berkin Elvan için yaptığınız şarkı ve klip çalışmasından önce bir Kocamustafapaşa Dayanışması olarak Berkin Elvan aramızdan ayrılmadan önce bir destek konseri düzenlemiştiniz ve maske olarak siz de burada sahne almıştınız. Biraz bu konudan bahseder misiniz?
Maske-  Evet Berkin henüz tedavi sürecindeyken K.m.p dayanışmasından arkadaşlarımızla böyle bir konser düzenledik, Yoğun katılımın olduğu güzel bir etkinlikti, Çeşitli sanatçıların yanı sıra Berkin’in aileside oradaydı, Amacımız Berkinin sesine ses olabilmek hemde tedavi sürecine katkıda bulunabilmekti, umarım öylede olmuştur, bizler adına önemli bir dayanışma örneğiydi.
Peki bu klibi yapma fikri nasıl doğdu
Onur Kocatürk- Kocamustafapaşa Dayanışması olarak yaptığımız birçok faaliyette  her  zaman önceliğimiz Berkin’imizdi böyle bir havada çocuklarımızın kanıyla destanlar yazan siyasi iktidar karşısında Maske grubuda kendilerinde böyle bir sorumluluk hissetmiş olacak ki Berkinimizin durumunun ağırlaşması üzerine yaşanan(yaşatılan) somut durumun ağırlığıyla şarkılarını yaptılar. Şarkıda özen gösterilen kısım meselenin politikliği dışında ki vicdani kısmıydı çünkü Berkin’in cenazesine gelen 1 milyon insan Berkin’le böyle bir bağ kurmuştu. Onun götüremediği ekmeği o eve götürmemiz gerekiyordu..Maske Grubu’nun ,sanatçıların ve halkın taşıdığı ekmeği bizde kameralarımızla devraldık ve Sami Elvan’a teslim ettik.
Klibinizde ünlü isimler yer aldı. Onlardan nasıl tepkiler aldınız? Ve daha önemlisi Berkin’in babası Sami Elvan da klipte yer aldı. O böyle bir çalışma karşısında neler hissetti?
Onur Kocatürk - Sanatçıların desteği tüm kesimlere Berkin’i unutturmamak adına yaptığımız işin sac ayaklarından biriydi tabii ki. Kocamustafapaşa Halkı ve Maske Grubunun çağrısına yüreğini koyan dostlarımızın da Tepkileri olumlu,anlamlıydı biz ve Berkin’i sahiplenen tüm kesimler için.
Berkinimizin babası Sami Elvan’ın desteği ve böyle bir çalışmanın içinde yer alması her şeyin dışında hissedilen ve şarkıda da klipte de hissettirilmek istenen duygunun samimiyetini ortaya koyuyor… Çekimler sırasında ki duygu yoğunluğunun en yoğun olduğu anlardandı Sami Elvan’la yaptığımız çekimler..Klibi izledikten sonraki duyguları ise katledilmiş bütün kardeşlerimiz için ekmeği kucaklamaya,sokağa çıkmaya davet eder gibiydi.
– İlerleyen dönemde Gezi’yi hatırlatacak yeni çalışmalar var mı kafanızda?
Maske -  Çok şey yaşandı, bunun içerisinde güzel paylaşımlar, yaşanılabilir bir dünya hayali, sevgi, acı  ve tabiî ki kayıplarımız var. Bu nedenle Gezi bizlerin hayatında çok önemli bir yer kaplıyor. Bu bağlamda düşünürsek birikmiş bunca enerjinin ileride tekrar notalara dökülmesi kaçınılmaz gibi görünüyor; ancak bu salt hatırlatma işlemiyle sınırlı kalmamalı ve orada yakalanan ruhun yenilikçi bir sanatsal ifadeye evrilmesi gerekir. Bu bir nostaljiye dönmeyip sürekli üreten bir hal aldığı müddetçe o ruhu hakkıyla yansıtacaktır, Gezi’den çıkarılması gereken sonuç bizce biraz da bu olmalı.
Jiyan.org