Yatağan enerji ve maden işçileri özelleştirme karşı direnişlerinde sessiz kalan sendika bürokratlarına karşı başlattıkları Türk-İş işgalinde 2. güne başladı. Farklı kentten gelen işçilerle bürokratlar göreve çağrıldı.

Özelleştirme kararlarına karşı hem Yatağan’da hem de Ankara’da direnişi sürdüren işçiler Türk-İş Genel Merkezi’ndeki bekleyişlerini sürdürüyor.
Bugün sabah saatlerinden itibaren başka illerden de işgal eylemine katılımlar başladı. İşçiler, Türk-İş'in özelleştirme ve taşeronlaştırmaya karşı genel grev de dahil sermaye hükümeti ve patronlara geri adım attıracak eylem kararları alması talebiyle işgali devam ettiriyor. 
Sendika bürokratlarının direnişin başından beri göstermelik destek ve eylemlilik içinde olduğunu vurgulayan işçiler özelleştirmeye karşı masaya yumruğu vurma kararlılığının gösterilmesi gerekliliğini ifade ediyor.

"Ayağa kalk!"

Dün Türk-İş’teki işgalin başlamasıyla birlikte eyleme destek vermek, bürokratların görevlerini yerine getirmesini istemek için farklı kentlerden işçiler Ankara'ya geldi. Kütahya, Elbistan, Amasya, Konya’dan gelen onlarca işçi Türk-İş Genel Merkezi'nde işgale katıldı. İşçiler bürokratların eylem kaçkınlığına dikkat çekerek genel merkez duvarına "Ayağa kalk!" şiarını yazdılar.
Yüzlerce maden işçisine mezar olan Soma'dan da işçiler eylem için Türk-İş önüne geldiler. Soma işçileri, “Yatağan'ın da Soma olmaması için buradayız. Konfederasyonumuzu dürterek uyandırmaya geldik” dediler.     KIZILBAYRAK

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K