Soma Katliamı’nın ardından madencilere ölüm ocaklarında çalışma dayatması sürerken söz verilen maaşlar da yatırılmadı.
Soma’da maden işçileri haklarını istemek için eyleme çıktı. Soma’da madencilere dün ödeme yapılacağı söylenmesine karşın hiçbir işçinin hesabına para yatırılmaması üzerine işçiler eylem kararı aldı. İşçiler bu sabah Soma Hükümet Konağı önünde oturma eylemine başladı.
Soma’da madenci katliamının ardından bir ay geçerken verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmiyor. Madende işçilerin çalışma sürelerinin kısaltılmasından zorla işbaşı yaptırmamaya kadar vaadlerin hepsi havada kalırken şimdi de yatırılacağı açıklanan maaşlar geciktiriliyor.
Şirketin durmadan mesaj, baskı ve ihtarname ile işçileri çalışmaya zorladığı bir süreçte maaşların yatırılmaması ise işçiler üzerinde ekonomik bir basınç yaratılmaya çalışıldığını gösteriyor.
Bu arada Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin yetkilisi ise, maaş ödeme çalışmalarının halen ‘devam ettiğini’, şirketin hesaplarına mahkemece konulan tedbir kararlarının bu ödemeyi geciktirdiğini ancak kısa sürede maaşlarla ilgili resmi açıklama yapacaklarını iddia etti.
Aynı yetkili, tam mesaiye göre yatırmayı planladıkları maaşların ödenmesi için yasal olarak son günün 20 Haziran olduğunu, bu süreye kadar da sorunu halledebileceklerini savundu.
İşçiler ise haklarını almak için oturma eylemine başladı.
KIZILBAYRAK

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K