Bursa Linyitleri İşletmesi'nde taşeron firmadan işten atılan 13 işçi, işten çıkarılmalarını aileleriyle beraber protesto etti.

Orhaneli İlçesi’ne bağlı Gümüşpınar Köyü’nde, Bursa Linyitleri İşletmesi bünyesinde taşeron bir firmadan 13 işçi dün işten çıkarıldı.
İşten atma kararını işçiler bugün aileleriyle birlikte şirketin önünde protesto etti. “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız!” sloganını haykıran işçiler adına konuşan işçi yakınlarından Ahmet Özdemir şunları söyledi: “10 yıldır işletmeden alt işveren olarak işi alan firmalar bugüne kadar hiç kimseyi işten çıkarmadı ama şimdi niye bu arkadaşlarımız işsiz kaldı bilmiyoruz. Biz hakkımızı arıyoruz. Ekmeğimizin peşindeyiz.

Ana firma taşerona karşı çaresizmiş!

İşletmenin özel güvenlik görevlileri ve jandarmanın şirketi korumak için yığınak yaptı. Eylem sırasında alana gelen Bursa Linyit İşletme Müdür Yardımcısı Ziya Sayın, kendi sorumluluklarını yadsıyarak taşeron firma için şunları ifade etti: “Firma, bu işi alırken, 'Biz tazminat yükü fazla olan personelle çalışamayacağız, dolayısıyla işçi çıkaracağız' dedi. Biz işletme olarak bu işçilerin çıkarılmasından yana olmadık ama gücümüz bu kadarına yetti. Bizim gönlümüz hiçbirinizin işsiz kalmaması. Net söylüyorum, bununla ilgili çok ciddi çaba sarf ettik ama yasalar onlardan yana. 10 gün içinde bir iş talebi daha olacak, burada çalışmak isteyen arkadaşlarımızın hepsini değerlendireceğiz.”   -kızılbayrak-Sınıf

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K