Lice’de askerin kitleye ateş açması üzerine dört kişi yaşamını yitirdi.

22.00: Askerlerin bölgeden çekilmesinin ardından Yukarı Çalıbükü (Biryas) Köyü'nde, başka yaşamını yitiren yada yaralının olup, olmadığını öğrenmek için emekçiler karanlığa rağmen el feneriyle aramalarını sürdürüyor.

DİHA'nın aktardığı bilgilere göre saldırıda hayatını kaybettiği belirtilen 4 kişi arasında bulunanlardan biri soyadı öğrenilemeyen Haci Baki adındaki bir emekçi. Bayırlıköy'e bağlı Seyrek mezrasından olduğu öğrenilen Hacı Baki'nin cenazesinin köylüleri tarafından alındığı ve köyüne götürüldüğü aktarıldı.
21.50: Diyarbakır'da halkın yaralıların götürüldüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yürüdüğü aktarılıyor. Hastanede binler toplanıyor.
21.25: Son gelen bilgliere göre biri kadın 4 kişi hayatını kaybetti. Yine Cellik bölgesinde şiddetlenen çatışmalarda ise 4 kişi yaralandı.

Lice Belediyesi Eş Başkanı Harun Erkuş'un aktarımlarına göre Lice'ye bağlı Kıralan Köyü'nde direnişe yönelik saldırıda Ramazan Baran isimli bir genç ile ismi öğrenilemeyen 50 yaşlarında bir kadın ile isminin Hacı olduğu belirtilen bir emekçi kurşunların hedefi olarak hayatını kaybetti. Abdullah Akkalu isimli bir genç ise ağır yaralandı.
Yaşamını yitiren Ramazan Baran ile ağır yaralanan 19 yaşındaki Ahmet Akkalu isimli genç Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Getirildiğinde doktorların hemen müdahale ettiği Akkalu'nun ateşli bir cisim sonucu boynundan yaralandığı aktarıldı. Akkulu'nun tedavisi sürüyor.
20.50: Abalı Karakolu bölgesinde askerlerin saldırısının ardından bölgeye ulaşımın engellenmesi nedeniyle sağlıklı bilgi alınamıyor. 
Saldırı yerine Hani-Kocaköy ve Lice-Bingöl karayolundan gitmek isteyen basın emekçileri, askerler tarafından engellendi.
***
Lice’de kalekol inşaatına karşı 15 gündür eylemdeki kitleye, polis ve askerler gaz bombaları ile saldırdı. Yoğunlaşan saldırıda ateş açan kolluk güçleri bir kadını katletti.
Askerlerin açtığı ateşten başka yaralıların da olduğu ifade ediliyor.
Çeper Köyü’nde Bingöl-Lice karayolunu trafiğe kapatarak eylem yapan kitleye askerlerin saldırısına ilişkin Dicle Haber Ajansı’nın geçtiği habere göre, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu ve helikopter ile Diyarbakır’a sevk edildiği bildirildi.
Saldırının ardından başlayan çatışmaların devam ettiği belirtiliyor.
Lice’de günlerdir direnişin kırılamaması üzerine provokatif açıklamalar yapılmış, askerler, “imha” anonslarıyla tehditler savurmuştu. Emekçilerin süren direnişine karşı bugün silahlarla saldırı başladı. Bölgeye girişlerse askerler tarafından engelleniyor.

0 comments:

Yorum Gönder

 
HOPA DEV-LIS/K © 2014. Yaşasın SOSYALİZM Yaşasın DEV LİS/K